Ihmiset ovat käyttäneet henkilökohtaisia tietokoneita jo lukemattomia vuosia. Ne olivat yksi teknologian ensimmäisistä muodoista, joita me kaikki aloimme käyttää. Tietokoneiden ja kehittyneen teknologian keksimisen jälkeen kaikki alkoi päivittyä, ja uusia ohjelmistoja asennettiin laitteille.

Vuosia myöhemmin esiteltiin pieni laite nimeltä matkapuhelin, joka sai paljon huomiota. Sitä pystyi kantamaan laukussa muutaman tunnin lataamisen jälkeen, ja niiden avulla pystyi pitämään yhteyttä keneen tahansa liikkeellä olevaan henkilöön.

Erilaiset teknologia-asiantuntijat ovat tulossa johtopäätökseen, jonka mukaan tietokoneet ovat nyt kuolemassa. Matkapuhelimet korvaavat yhä enemmän ja enemmän henkilökohtaisia tietokoneita, mukaan lukien myös kannettavia tietokoneita.

Tätä on tapahtunut jo muutaman vuoden ajan, mutta nyt näyttää siltä, että prosessi on viime aikoina nopeutunut, eikä kestä enää kovin kauaa, kunnes matkapuhelimet korvaavat tietokoneet kokonaan ja niitä käytetään korvaavina laitteina.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Henkilökohtaisten tietokoneiden täydelliseen korvaamiseen on useita syitä. Keskustellaan nyt tärkeimmistä.

Tänä päivänä esiteltävät matkapuhelimet ovat todella erilaisia kuin ne, jotka tulivat markkinoille vuosia sitten. Matkapuhelimet ovat nykyään todella edistyneitä ja niistä voi löytää mobiiliversion lähes kaikista sovelluksista, joita ihmiset yleensä käyttävät tietokoneillaan.

Matkapuhelimet ja käytetty teknologia kehittyvät joka päivä. Niiden käyttö ei rajoitu vain soittamiseen ja tekstiviestien lähettämiseen, ja niiden ominaisuudet lisääntyvät ja laajenevat ajan myötä.

Aluksi tätä pientä laitetta käytettiin vain puheluiden soittamiseen ja viestien lähettämiseen ystäville ja perheelle, mutta myöhemmin alettiin hyödyntää esimerkiksi GPS-navigointiin, pelaamiseen ja internetin selaamiseen. Voit paikantaa paikkoja ja liikennettä helposti. Itse asiassa laitteista on tullut niin kehittyneitä, että ihmiset voivat tehdä lähes kaiken matkapuhelimillaan. Jos he haluavat katsoa elokuvan, he voivat tehdä sen Netflixin ja Amazon Primen kaltaisten suosittujen sovellusten kautta. Urheilun ystävät voivat aina pysyä ajan tasalla vaikkapa aiheesta hevosurheilun uutiset. Ja joku, joka haluaa maksaa laskunsa, voi tehdä sen todella helposti!

Matkapuhelimet ovat nyt lähes kaikkien saatavilla, ja ne voivat korvata henkilökohtaisten tietokoneiden käytön kokonaan.

Sen lisäksi laitteiden suunnittelussa ja tyylissä on tehty lisäparannuksia, ja niitä valmistavat yritykset osallistuvat entistä enemmän niiden jokaisen ominaisuuden kehittämiseen. Ne keskittyvät nyt enemmän käyttäjäkokemukseen, ja ne tarjoavat monipuolisia toimintoja, jotka ovat helpottaneet digitaaliseen maailmaan pääsyä, yleistä elämää ja liiketoimintaa.

Videoneuvottelut ovat myös saavutus, joka on saavutettu internet-yhteyksien avulla. Lisäksi viihde on nykyään erittäin helposti saatavilla, sillä matkapuhelimen kautta saa pääsyn kaikenlaiseen viihteeseen. Voit katsella videoita, suoratoistaa sisältöä ja jopa ostaa lippuja fyysisiin esityksiin. Jos käytät matkapuhelinta, koko maailma on käsissäsi. Ja siksi matkapuhelimista on tullut elämän keskipiste!

Ei ole mikään ihme, että matkapuhelimet käyttävät langatonta tekniikkaa. Niitä on nyt saatavana myös tablettien ja kannettavien tietokoneiden muodossa, ja laitteet muuttuvat entistä suositummiksi joka päivä.

Vaikka matkapuhelimet ovatkin lähes täydellisiä laitteita, jotka ovat todennäköisesti älykkäämpiä useissa asioissa kuin henkilökohtaiset tietokoneet, ne eivät silti ole vielä menettäneet paikkaansa maailmassa. Henkilökohtaisia tietokoneita käytetään edelleen toimistoissa ja ammattimaisessa työssä, koska ne tarjoavat ammattimaisemman ilmeen ja luovat vaaditun työympäristön.

Henkilökohtaiset tietokoneet eivät ehkä koskaan kuole sukupuuttoon, mutta on mahdollista, että niiden käyttö vähenee merkittävästi ja rajoittuu vain toimistoihin. Ammattimainen työympäristö ja matkapuhelimet ovat myös osa näitä toimistotiloja. Lisäksi televiestintäkustannukset ja näytön koko ovat merkittäviä tekijöitä, jotka on otettava huomioon, ennen kuin harkitsee matkapuhelimen valitsemista tietokoneen sijaan. Joillekin henkilökohtaiset tietokoneet ovat edelleen edullisempi vaihtoehto kuin matkapuhelimet.

Keskustelu jatkuu edelleen aiheesta, mikä on kenenkin ensimmäinen valinta työskentelyyn ja asioiden tekemiseen ammattimaisesti. Vaikka se riippuu laitetta käyttävästä ihmisestä, se on edelleen suuri keskustelun aihe laitteiden ja työnteon hallinnan lisäksi

Keskeinen sisältö

Vaikka henkilökohtaiset tietokoneet olivat pitkään ensisijainen laite työn tekemiseen, nyt näyttää siltä, että markkinoilla olevat matkapuhelimet ovat seuraava suuri juttu, ja niitä voidaan jo kutsua henkilökohtaisen tietokoneen pienoismalliksi. Mutta vaikka matkapuhelimet ovat todella kehittynyttä teknologiaa, tietokoneilla on edelleen paikkansa toimistoissa. Työskentely niiden avulla on edelleen etusijalla, sillä ne antavat ammattimaisemman vaikutelman kuin matkapuhelimet.

Pieni laite voi olla käytännöllinen ja henkilökohtaisten tietokoneiden tulevaisuus saattaa rajoittua tulevaisuudessa toimistoihin, mutta ne ovat yhä olemassa eikä asia tule muuttumaan lähiaikoina.