Elämä on kokenut suuria muutoksia viime vuosikymmenen aikana. Teknologian kehityksen myötä ihmisten elämä on helpottunut ja maailmasta on tullut pienempi paikka. Muutamia vuosikymmeniä sitten esimerkiksi yhteydenpito ystäviin ja perheeseen tapahtui lyhyiden puheluiden sekä kirjeiden välityksellä.

Nykyään se tapahtuu reaaliajassa videopuhelun välityksellä, eikä sitä ole sidottu yhteen paikkaan. Oikein käytettynä puhelin tarjoaa monia mahdollisuuksia ihmisille ja helpotusta elämään. Se on ottanut todella tärkeän paikan meidän elämässä ja pitää sisällään kaiken tiedon mitä meihin liittyy.

Herätyskello, kalenteri, yhteystiedot, lompakko…

Tämä pieni palanen teknologiaa on asettunut todella tärkeään rooliin kaikkien ihmisten elämässä. Puhelimen todellisen merkityksen ymmärtää siinä vaiheessa, kun puhelin menee rikki. Sen mukana menee todella iso osa ihmisen elämää samalla hukkaan.

Todella harva muistaa enää puhelinnumeroita ulkoa, koska ne kaikki on talletettuna puhelimelle. Ilman puhelimen muistutuksia jäisi todella moni tapaaminen ja tehtävä tekemättä. Lisäksi shoppailu ja ravintolat ovat vain muutaman klikkauksen päässä omasta kodista.

Veikkaisin, että monella ei olisi hajuakaan ajasta, ellei puhelin kulkisi aina mukana. Kaiken lisäksi tämä tekniikan ihme pelastaa monet myöhästymiset töistä ja koulusta, sillä mitä aamu olisi ilman niitä kymmeniä torkutuksia.

Tämän lisäksi puhelimen ansioista me voimme jakaa elämämme samaan tapaan kuin kirjoittaisimme päiväkirjaa: puhelimella on ottaa kuvia ja jakaa oma arki lähipiirin kanssa.

(https://pixabay.com/fi/photos/matkapuhelin-henkil%C3%B6-solu-viestint%C3%A4-801946/)

Uutiset ja maailmanmeno

Toisaalta on hieman valitettavaa, että internetin ja puhelimien yleistyminen on vienyt sanomalehtien paikan. Toisaalta se taas mahdollistaa sen, että tietoa voidaan välittää reaaliajassa ihmisille.

Sanomalehdet ovat jäämässä pikkuhiljaa historiaan ja niiden tilalla uutisia seurataan puhelimelta kahvikupin äärellä aamuisin. Kaiken lisäksi sanomalehti tuo mukanaan tietynlaista hohtoa, mutta tosiasia on kuitenkin se, että tieto niissä on kerennyt jo vanhentumaan. Tuoreen ja viimeaikaisen tiedon kun voi saada internetistä katsottua omalla puhelimella.

Viihdettä ja tekemistä vapaa-aikaan

Mitäpä olisikaan tyhjät hetket ilman puhelinta? Mitä ihmettä on tehty aikaa ennen puhelimia? Puhelin täyttää meidän kaikki tyhjät hetket ja pelastaa monesta kiusallisesta tilanteesta. Voin hädin tuskin muistaa aikaa ennen puhelinta ja miten aika kului juoruillessa kaikesta turhanpäiväisestä.

Tylsiä hetkiä tulee enää harvoin, sillä puhelin tarjoaa rajattomat mahdollisuudet viihtymiseen. Aina voi kuunnella musiikkia tai katsoa videoita. Bussimatkan voi hyödyntää juoruilemalla maailman toisella laidalla olevan ystävän kanssa tai kuuntelemalla podcasteja.

Aikaa voi viettää pelaamalla vaikka nettikasinolla ja onnen ollessa puolella voi hyvällä tuurilla vaikka rikastua hyödyntämällä parhaat ilmaiset ja talletusvapaat bonukset. Erilaisia pelejä on tarjolla pilvin pimein ja jokaiselta löytyy varmasti ne omat suosikit. Markkinoille ilmestyy koko ajan toinen toistaan hienompia pelejä, joilla voi täyttää omat tylsät hetket.

(https://pixabay.com/fi/photos/leikkii-puhelin-matkapuhelin-5103231/)

Elämää on myös ilman puhelinta

Huolimatta siitä, että puhelin on todella suuri apu arjessa, siihen tulisi myös ottaa välimatkaa välillä. Ihan jo siitä syystä, että siitä on tullut meidän elintärkeä apuväline, voi sen käyttäminen aiheuttaa riippuvuutta, jonka jälkeen ilman sitä ei osata enää elää.

Välillä on hyvä vaikka laittaa puhelin kokonaan kiinni ja keskittyä kaikkeen muuhun ympäriltä löytyvään elämään. Toisinaan lenkkeillessä on hyvä unohtaa kuulokkeet kotiin ja keksittyä Suomen uskomattoman upean luonnon tarjoamiin rikkauksiin.

Huolimatta siitä, että puhelimitse on helppo pitää yhteyttä perheeseen ja ystäviin, niin kannattaa muistaa tavata vaikka hyvän ruuan merkeissä. Tapaamiselle mennessä kannattaa unohtaa puhelin kotiin, sillä elämä ei romahda mihinkään, jos et ole tavoitettavissa muutamaan tuntiin!