Monet teistä saattavat hämmästyä katsoessaan tämän artikkelin otsikkoa. Saatat ajatella, että tämä kirjoittaja on tullut hulluksi tai jotain. Teknologia, joka on tehnyt elämästämme paremman kuin koskaan ajattelimme, ja nyt tämä kirjoittaja sanoo, että teknologia tekee meistä epäinhimillisiä. Sanon, että kyllä on.

Muutama päivä sitten näin raportin televisiosta. Toimittaja raportoi joidenkin köyhien ihmisten kärsimyksistä, jotka eivät voineet edes syödä kahta ateriaa päivässä. Mutta toimittaja ei auttanut heitä paikalla. Tee vain raportti televisiolähetykseen. Tämä tarkoittaa, että ihmisten kärsimyksiä käytetään tuotteina kuuluisuudeksi tai toimeentuloon. Toinen tapaus oli, että muutama päivä sitten yliopiston kutsuseremoniassa yksi vieraista pyörtyi paikalla. Oppilaita oli noin 300, mutta kukaan heistä ei kiirehtinyt vieraalle. Pikemminkin he ottivat hänestä kuvan ja lähettivät uutiset ystävilleen ja sukulaisilleen, twitterissä ja Facebookissa ja muissa sosiaalisen verkostoitumisen sivustoissa. He eivät edes ajatelleet auttaa henkilöä, vaan käyttivät tilaisuutta hyväkseen tehdäkseen siitä uutisen.

Nyt meillä on tekniikka lähettää mitä tahansa suorana paikan päällä. Kuka tahansa voi olla toimittaja mobiilikameroillaan liikkuessaan kaduilla ja onnettomuuksia tapahtuu. Emme voi hallita, mitä pitäisi lähettää ja mitä ei. Mutta meidän pitäisi ajatella ennen kuin teemme mitään.

Muistan klassikkoelokuvan nimeltä ”Roman Holiday”, jossa prinsessa tuli Italiaan matkustamaan. Mutta koska hän oli prinsessa, hän ei voinut liikkua vapaasti. Niinpä hänen vanhempansa kontrolloivat häntä ja antoivat hänelle unilääkkeitä öisin. Eräänä iltana hän tuli ulos ilman vanhempiensa lupaa matkustaa, mutta tunsi nukkuvan kaduilla unilääkkeiden seurauksena. Toimittaja löysi hänet ja vei hänet kotiinsa. Seuraavana päivänä tuli ilmoitus kadonneesta tytöstä. Mutta ei mainittu, että hän oli prinsessa. Raportin nähtyään toimittaja ymmärsi, että hän oli se, jonka hän vei kotiin viime yönä. Hän olisi voinut levittää julkisesti uutisen löytäneensä prinsessan ja saada rahaa ja suosiota. Mutta hän ei tehnyt niin pelastaakseen prinsessan ja hänen perheensä kunniaa.

Kouluissa ja korkeakouluissa opiskelijat harrastavat seksuaalista läheisyyttä ja tekevät niistä videoita ja levittävät niitä internetissä. Jotkut ihmiset kiristävät tyttöystäviä ja perhettään. Kulttuurimme ja sosiaaliset arvomme tuhoutuvat.

Emme voi jäädä ilman teknologiaa, mutta meidän tulee kyetä itsemme omaksumaan teknologian edistymisen. Meidän pitäisi kuvata kymmenen videota kulttuurisilla ja kasvatuksellisilla arvoilla, jos kuvaamme yhden pornografian.