Näyttää siltä, ​​että ympärillä on paljon myyttejä, ja jos olet kuullut niitä, saatat pelätä tietojen tallentamista pilveen. Haluan puhua muutamasta heistä tänään ja toivottavasti, jos olet aiemmin ollut hieman hermostunut luottamaan pilvipalveluyritykseen aikaisemmin, muutat lopulta mieltäsi.

Tietosi poistetaan vahingossa

Jos päätät mennä halvan pilvipalveluyrityksen kanssa, et voi valittaa, jos tietosi poistetaan vahingossa. Näin tapahtuu joskus, kun yritys pitää kaiken samalla palvelimella. Jos valitset kalliimman vaihtoehdon, voit olla varma, että tietosi varmuuskopioidaan useille palvelimille, jos joku kaatuu, joten ainoa tapa, jolla tietosi poistetaan, on, jos et välitä siitä tarpeeksi maksaa asianmukaista palvelua varten.

Olet jumissa yhden palveluntarjoajan kanssa

Kun olet tallentanut kaiken pilveen tietyn yrityksen kanssa, et ole sidottu heihin eliniäksi. He eivät todellakaan halua nähdä sinua menevän, ja he saattavat tehdä kaikkensa pitääkseen sinut maksavana asiakkaana, mutta voit milloin tahansa viedä tietosi ja tallentaa ne muualle. On kuitenkin suositeltavaa tallentaa kaikki useille tileille, koska haluat aina tehdä kaiken mahdollisen ollaksesi 100% turvallinen, jotta voit nukkua helposti yöllä.

Vain teknisesti taitavia ihmisiä on sovellettava

Kaiken tallentaminen pilveen on yksi helpoimmista asioista, joita koskaan teet. Jos osaat etsiä Googlesta ja perustaa Facebook-tilin, voit kirjautua pilvitallennusyhtiöön ja aloittaa niiden palvelujen käytön heti. Voit myös käyttää tietojasi ilman liikaa vaivaa, ja useimmat yritykset toimittavat sinulle työpöydälläsi olevan kansion, mikä tarkoittaa, että sinun tarvitsee vain napsauttaa sitä saadaksesi kätesi kaikkeen.

Tarvitset Internet-yhteyden

Teknisesti sinun on oltava yhteydessä Internetiin, jos haluat synkronoida työpöydän kansion online-tallennustilisi kanssa, mutta voit silti löytää ja muokata tietokoneellasi olevia tiedostoja, kun olet offline-tilassa. Vaikka tärkein internetyhteytesi töissä tai kotona olisi kaatunut, pääset helposti verkkotilillesi älypuhelimen kautta. Se, että Internet kuolee, ei tarkoita, ettet voi käyttää mitään, kun sitä tarvitaan.

Pilvitallennus on vähemmän turvallista kuin kiintolevy

Päivän lopussa kiintolevyillä ja pilvitallennusratkaisuilla on molemmilla positiivisia ja negatiivisia puolia turvallisuuden suhteen. On ilmeistä, että joku, jolla on paljon taitoja, voi hakata pilvitallennustiliäsi, mutta samalla kiintolevy voi kaatua milloin tahansa. Molemmat skenaariot ovat harvinaisia, eikä todennäköisesti tapahdu sinulle, joten mielestäni on turvallista olettaa, että sinulla ei ole paljon huolta turvallisuudesta, kun tietosi ovat pilvessä.