Read Time:2 Minute, 22 Second

Kiinnitätkö huomiota ihonhoitoaineidesi ainesosiin vai luetko etiketin ennen tuotteen ostamista? Saatat ajatella, että sen on oltava täysin turvallista käyttää, jos sitä on saatavana suosikkikauneudenhoitokaupassasi tai apteekissa. Mieti uudelleen. Monet laajalti saatavissa olevat ihonhoitotuotteet sisältävät aineosia, jotka voivat ärsyttää ihoasi, elleivät jopa suorastaan ​​haitalliset. Tässä on muutama, mitä kannattaa välttää:

parabeenit

Parabeenit ovat säilöntäaineita, jotka estävät hometta, sieniä ja bakteereja kasvamasta ihonhoitotuotteissasi. Niitä käytetään laajalti henkilökohtaisissa hygieniatuotteissa, ja niitä voi löytää kaikesta shampoot ja saippuat kosteusvoiteisiin ja voiteisiin. Viime vuosina tutkijat ja valmistajat ovat kuitenkin keskustelleet siitä, voivatko parabeenit olla haitallisia terveydellemme.

Jotkut tutkimukset osoittavat, että parabeenit voidaan yhdistää syöpään, kun taas toiset päättelevät, että linkin luomiseksi ei ole tarpeeksi tietoa. Silti monet kuluttajat ajattelevat, että on parempi olla turvassa kuin pahoillani. Jos käytät parabeeneja sisältäviä tuotteita ja haluat erehtyä varovaisuuden vuoksi, kannattaa ehkä harkita siirtymistä luonnonkauneudenhoitotuotteisiin, kuten Well Within Beauty -tuotteisiin.

Well Within Beauty tarjoaa kasvipohjaista kosmetiikkaa ja orgaanisia ihonhoitotuotteita, jotka eivät sisällä parabeeneja. Ne on valmistettu luonnon hienoimmista aineosista ja lupaavat olla lempeitä, ravitsevia ja ennen kaikkea turvallisia ihollesi.

Natriumlauryylisulfaatti

Natriumlauryylisulfaatti tai SLS on edullinen ja laajalti käytetty pinta-aktiivinen aine, jota löytyy monista tuotteista, kuten shampoot, saippuat ja kasvojen puhdistusaineet. Se toimii pesuaineena ja on kemikaali, jonka avulla henkilökohtaiset hygieniatuotteet tuottavat vaahtoavaa.

SLS: n ongelmana on, että se voi olla erittäin ärsyttävä ihollesi ja aiheuttaa monia ongelmia hilseestä dermatiittiin ja ihottumiin. Se voi myös olla hyvin strippaus, ja voi aiheuttaa ihosi menetystä luonnollisessa kosteudessaan ja öljyissä, jotka pitävät sen suojassa elementeiltä.

alkoholi

Alkoholi voi olla erittäin kuivaavaa ja jättää ihosi kuivana ja “kitisevän puhtaana.” Ihmiset, joilla on rasvainen iho, voivat nauttia tästä puhtaasta tunteesta, mutta totuus on, että alkoholi voi lisätä rasvaisuutta pakottamalla ihoasi tuottamaan enemmän talihappoa öljyn korvaamiseksi. se oli vain puhdistettu.

Muista, että on olemassa hyviä alkoholeja ja huonoja alkoholeja. Ihonhoitotuotteissa vältettäviä alkoholeja ovat SD-alkoholi, denaturoitu alkoholi ja isopropyylialkoholi, kun taas rasva-alkoholit, kuten asetyyli, stearyyli ja setearyyli, ovat hienoja käyttää ja voivat olla jopa hyödyllisiä iholle.

Tuoksu

Tuoksuja lisätään tuotteeseen yleensä peittämään voimakkaita kemiallisia tuoksuja tai antamaan sille vain miellyttävämpi tuoksu. Tämä ei kuulosta niin pahaltä, mutta ongelmana on, että ”tuoksu” on erittäin epämääräinen termi, eikä siinä määritetä, mitkä ainesosat muodostavat tietyn tuoksun. Tuoksu voi aiheuttaa ärsytystä ja ihottumaa, ja monet ihmiset ovat siihen herkkiä. Jos ihosi on herkkä tai reaktiivinen, on parasta välttää tuotteita, joiden tuoksu on yksi kymmenestä ensimmäisestä aineosasta.

mikrohelminä

Mikrohelmet ovat pieniä, pallomaisia ​​muovihelmiä, joita esiintyy yleisesti vartalo- ja kasvohoitoissa. Niiden tehtävänä on antaa ihollesi virkistävä, “kitisevä puhdas” tunne. Niiden on kuitenkin todettu olevan tuhoisia ympäristölle, ja ne on jo kielletty monissa maissa.

Mikrohelmien sijasta vaihda tuotteisiin, jotka sisältävät luonnollisia kuorinta-aineita, kuten kauraa, sokeria tai mansikan siemeniä.

Päivän lopussa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä laitat ihollesi. Shampoo tai kosteusvoide voi olla mikä aiheuttaa ihottumaasi tai katkeruusi edes tietämättä sitä. Tee tutkimustasi ja vältä tuotteita, joiden ainesosien tiedetään aiheuttavan ärsytystä tai ympäristölle haitallisia.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %